Rólunk     Aktuális     Megjelent     Előkészületben     Kapcsolat     Regisztráció  
Qadmon Kiadó


Tisztelt Látogató!

A Qadmon Kiadó 2008 szeptemberében alakult. Programunk összeállításában - független kiadóként - kizárólag a személyes érdeklődés vezérel bennünket. Elsődleges célunk olyan elfeledett - vagy éppen szubverzivitásuk miatt félresöpört -, homályos mítoszok övezte életművek megismertetése az olvasóközönséggel, melyekkel általában csak utalások formájában találkozhatunk, noha valódi intellektuális izgalmakat tartogatnak.

A hazai kánonból mindeddig kimaradt, ám eszmetörténeti vagy egyéb tekintetben hiánypótló - szépirodalmi, filozófiai, pszichológiai, vallási tárgyú - alkotások mellett, terveink szerint a nemzetközi elméleti diskurzusokat meghatározó kortárs írók, gondolkodók munkáit is szeretnénk hozzáférhetővé tenni a magyar olvasók számára, hogy képet alkothassanak napjaink szellemi áramlatairól. Ugyanakkor különösen nagy hangsúlyt kívánunk fektetni az egykori Osztrák-Magyar Monarchia irodalmára, illetve a Biblia utáni zsidó szöveghagyományra is.

Kiadványainkat igyekszünk igényes kivitelben, az adott téma hazai vagy külföldi szakértőinek kísérőtanulmányaival megjelentetni.

Kérjük, látogasson el honlapunkra, hogy folyamatosan tájékozódhasson lassan, de biztosan bővülő kínálatunkról és jövőbeli terveinkről!

A Kiadó